Önkormányzati Minisztérium támogatásával az Árpád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény felújítása

 


Felújított iskolában kezdik az új tanévet a diákok

2009. június 03-án az Önkormányzati Minisztérium, mint Támogató, és Záhony Város Önkormányzata, mint Támogatott között aláírt Támogatási Szerződés szerint Önkormányzatunk 15.980.000 Ft egyszeri jellegű, vissza nem térítendő támogatásban részesült a záhonyi Árpád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény iskola épületének felújítására vonatkozóan.

2010. első negyedévében, a közbeszerzési eljárás lebonyolítása, majd a kivitelező kiválasztása után 2010. május 17-én a vállalkozási szerződést a nyertes ajánlattevő SZAKSZIG Kivitelező és Szolgáltató Kft-vel (4400, Nyíregyháza, Pazonyi tér 12.) megkötöttük.

A kivitelezői szerződésben és a támogatási szerződésben foglaltak szerint az alábbi munkavégzések történtek:


A tetőtérben a tantermi helyiségekben, valamint a közös használatú helyiségekben új olajlábazat készült, valamint belső falfestés történt. A beltéri nyílászárókat lecserélték, a régi beltéri ajtók helyett új, alapozott acél ajtótokok, ajtólapok, kilincsgarnitúrák kerültek elhelyezésre. A tetőtéri tantermekben és a közös használatú közlekedőkben, folyosókon a meglévő padlóburkolatok cseréje megtörtént. A meglévő lapburkolatok felbontásra kerültek, a tantermekben lévő műanyag szőnyegburkolatok eltávolításra kerültek. GRES lapból megtörtént a padlóburkolat burkolása, a szükséges 10 cm-es lábazatburkolat készítése. A meglévő aljzat kiegyenlítése után a tantermekben a PVC burkolat elhelyezésre került, a hozzá tartozó lábazat kialakításával.
A közlekedőkben található beépített laminált bútorlemez ajtajú szekrények felújítása is megtörtént.
A tetőtéri vizesblokkokban a burkolás, festés, szaniterek cseréje az alábbiak szerint valósult meg: a meglévő lapburkolatok felbontásra kerültek, a falakon, oszlopokon az új burkolatokat elhelyezték. A belső falfestések a megfelelő előkészítő munkák elvégzése után megtörténtek. A meglévő vízellátási berendezési tárgyak, falikutak, mosdók, szaniterek bontása után, az új kézmosók, WC csészék, piszoárok, csaptelepek és szerelvényeik felszerelése megtörtént.
Fűtéskorszerűsítés keretében új, acéllemez kompakt lapradiátorok és termosztatikus szelepfejek felszerelése történt, valamint a megmaradó radiátorok mázolása magasfényű zománcfestékkel.
A tornatermi lapostető szigetelése során a meglévő bitumenes lemez szigetelésének bontása és a tetőtakarítás után a csapadékvíz elleni szigetelést mind az alsó, mind a felső rétegekben elvégezte a kivitelező, majd páraszellőzők elhelyezése történt meg. Ennek eredményként a tornatermi beázások megszűntek.

Az építési költségekhez Záhony Város Önkormányzata további 3.996.000 Ft-tal járult hozzá, így a támogatási összeggel együtt az Árpád Vezér Általános Iskola és Alapfokú Művészetoktatási Intézmény iskolaépületének tetőtéri szintje teljes mértékben megújult, mely reményeink szerint mindenki megelégedésére szolgál.

 

 

Keresés

Záhony Város Bemutató VideóGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Eseménynaptár

<<  Április 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
27282930   

LinkekZáhonyi-Zóna

Körpanorámák

Pályázatok, tájékoztatók