Támogatást kaphatnak a fiatal házasok . . . PDF Nyomtatás E-mail
Írta: Administrator   
2011. február 24. csütörtök, 10:16

 

Záhony Város Önkormányzati Képviselő-testülete a 3/2011.(II.14.) számú rendeletében meghatározta a fiatal házasok első lakáshoz juttatását elősegítő támogatásra jogosultak körét és a támogatás igénybevételének feltételeit, miszerint:

Lakásvásárlás és családi ház építése esetén támogatásra jogosult a fiatal házaspár,

  • ha a házastársak egyike sem töltötte be a 40. életévét,
  • az igénylőnek, házastársának és kiskorú gyermekének (gyermekeinek) nincs és korábban sem volt lakástulajdona, állandó lakáshasználati joga, önkormányzati tulajdonban lévő, illetőleg szolgálati vagy munkakörhöz kötött bérleti jogviszonya, bérleti jogáról érvényesen írásban lemondott és a lemondást a bérbeadó írásban elfogadta,
  • ha a házastársak jövedelmének egy főre eső összege nem haladja meg az öregségi nyugdíj mindenkori legkisebb összegének háromszorosát.

A támogatás visszatérítendő kamatmentes kölcsön, melynek összege 500 e/Ft, s a visszafizetésre meghatározott törlesztési idő öt év.

A támogatás összegének visszafizetését a támogatási szerződés aláírásától számított 12 hónap múlva, tehát egy év türelmi idő közbeiktatásával kell megkezdeni, havi egyenlő részletekben.

A lakásvásárlási, építési támogatásra irányuló kérelmeket a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályára kell benyújtani az erre rendszeresített igénylőlapon az alábbi mellékletekkel:

  • adásvételi szerződés vagy építési engedély, (már a szerződéskötés előtt célszerű az önkormányzati kölcsön részleteiről tájékozódni),
  • jövedelemigazolás,
  • kérelmező nyilatkozata a rendeletben foglalt feltételek elfogadásáról,
  • házassági anyakönyvi kivonat-másolat,
  • nyilatkozat arról, hogy a megvásárolni kívánt lakás, vagy megépítésre tervezett családi ház nem haladja meg a méltányolható lakásigény felső határát, vagyis házaspár esetén a három lakószobát, egy gyermek esetén három és fél lakószobát, két gyermek esetén négy lakószobát,
  • nyilatkozat a támogatás feltételeinek történő megfelelésről, annak jogszerű igénybevételéről.

 

A lakásvásárláson túl a családi ház építésére is kiterjesztett helyi önkormányzati jogi szabályozás folytán reméljük, hogy a fiatal házasokat ösztönözzük arra, hogy városunkban telepedjenek le.

Az érdeklődő fiatal házasok bővebb felvilágosítást személyesen a Polgármesteri Hivatal Szociális Osztályán, vagy telefonon az 525-528/515. melléken kérhetnek.

Tájékoztatjuk továbbá a tisztelt érdeklődőket, hogy Záhony Város megújult honlapján az e-önkormányzat link alatt letölthetőek a kérelem benyújtásához rendszeresített nyomtatványok.

Polgármesteri Hivatal

Módosítás dátuma: 2013. június 13. csütörtök, 08:51
 

Keresés

Záhony Város Bemutató VideóGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Eseménynaptár

<<  Július 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
    1  2  3  4  5
  6  7  8  9101112
13141516171819
20212223242526
2728293031  

LinkekZáhonyi-Zóna

Körpanorámák

Pályázatok, tájékoztatók