PDF Nyomtatás E-mail

 


   

 

2011. november 21-re a BM Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság országos értesítési és törzsvezetési, valamint országos lakossági riasztó és tájékoztató gyakorlatot szervezett.

A gyakorlat fő célja az volt, hogy a lakosság széles körben megismerhesse a katasztrófák esetén történő riasztás és tájékoztatás hatékony formáját, és a kialakult helyzetben elvárt és követendő magatartást, feladatokat. Így jelentősen csökkenthető annak kockázata, hogy például egy hirtelen jött, pusztító vihar vagy más katasztrófa személyi sérüléseket, komoly anyagi károkat okozzon.
A nap folyamán a Csillagok Háborúja című filmből ismert fiktív helyszínekről és szituációkról szóló 5 közleményt 12 alkalommal tettek közzé a jelentős befolyásoló közszolgálati, illetve a csatlakozott kereskedelmi és közösségi médiaszolgáltatók a számukra meghatározott időn belül.
Fiktív katasztrófahelyzet beállítása mellett Magyarországon óvintézkedések bevezetésére nem kerül sor.

Az országos polgári védelmi mozgósítási gyakorlat keretében Záhonyban is mozgósításra kerültek a polgári védelmi kötelezettség alapján létrehozott gyorsreagálású polgári védelmi szervezetek közül a települési pv. parancsnokság (12 fő) és a riasztó-tájékoztató őrsök (8 fő), valamint részlegesen működött a helyi védelmi bizottság operatív törzse. A több lépcsőből álló gyakorlat egyik elemeként a mozgósított polgári védelmi erők egy része felkészítésüket követően működésbe hozta a Záhonyban felállításra került 4 darab lakossági riasztó motoros szirénát, a másik része felkészítésben részesült.
A pánik elkerülése végett a motoros szirénákon ilyenkor leadott 120 másodperces katasztrófajelzés helyett egy 6 másodperces un. morgatópróba elrendelésére, majd végrehajtására került sor.

A szirénák - köszönhetően a folyamatos karbantartásuknak – működő képesek voltak, funkciójukat továbbra is nagy biztonsággal töltik be. A gyakorlat  idején a mozgósított települési polgári védelmi szervezetek felkészítésére a polgármesteri hivatal tárgyalótermében került sor.
Háda Imre, Záhony polgármestere és egyben a Helyi Védelmi Bizottság Elnöke a gyakorlat zárásaként köszönetet mondott a résztvevőknek és közreműködőknek. A gyakorlatot eredményesnek és igen hasznosnak értékelte.   

Flaskár Károly pv.fhdgy.
kirendeltség-vezető 

 

 

 


 A Záhonyi Polgári Védelmi Körzet Közalapítvány részére
2010. évben  az APEH által utalt   9.482.-Ft SZJA 1 %-os felajánlást  az Alapító okiratban meghatározott feladatokra fordította.


Kétharmados többséggel megszavazta az új katasztrófavédelmi törvényt 19-én, hétfőn este a parlament. A szabályozás 2012. január elsején lép hatályba.

A katasztrófavédelemről és a hozzá kapcsolódó egyes törvények módosításáról szóló törvény – összhangban Magyarország új Alaptörvényével – a minősített időszakok rendszerének megújításával, illetve a bekövetkezett katasztrófa esetén irányadó rendkívüli intézkedések megteremtésével garantálja az ország területén élő lakosság életének, vagyonának biztonságát.

 

Keresés

Záhony Város Bemutató VideóGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Eseménynaptár

<<  Június 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
  1  2  3  4  5  6  7
  8  91011121314
15161718192021
22232425262728
2930     

LinkekZáhonyi-Zóna

Körpanorámák

Pályázatok, tájékoztatók