Tájházat avattunk Záhonyban PDF Nyomtatás E-mail

 

Az Új Magyarország Vidékfejlesztési Program Irányító Hatósága 76/2011. (VII.29.) VM rendelet alapján 2011-ben meghirdette a LEADER pályázati felhívását, mely kiírás „Hagyományőrzés feltételeinek megteremtése” célterületére önkormányzatunk sikeresen pályázott.

A csaknem bruttó 21 millió Ft összköltségű beruházás 17 millió Ft támogatásban részesült, így az Ady Endre utca 74. szám alatti önkormányati tulajdonú ingatlanon jelentős fejlesztés valósulhatott meg.

Megtörtént az ingatlanon található épület külső-belső felújítása, a tetőhéjazat, nyílászárók, és a padlóburkolatok cseréje, kiépítésre került egy belső vizes blokk, és a fűtési rendszer is.

Az épületen belül került elhelyezésre az állandó vasúttörténeti kiállítás, valamint egy teakonyha feldolgozó térrel, mosogatóval, beépített tűzhellyel. A projekt keretén belül beszerzésre került egy projektor kivetítővel, tárgyaló asztalok és 25 db szék, így egy tanácskozó-terem is létrejött, ahol kulturált előadásokhoz, szórakozáshoz biztosítunk teret civil szervezetek részére.

Az épületek közötti terület ugyan viszonylag kisebb méretű, de ennek ellenére három szalonnasütő és egy kemence is bekerült, valamint filagória és parkosított udvar várja az érdeklődőket.

A projektünk megvalósításával a településünkön újnak számító olyan közösségi teret hoztunk létre, amely a fiatalabb és idősebb generációt is igyekszik közelebb hozni egymáshoz. Vélhető, hogy az új közösségi tér bekapcsolódása újabb kulturális, hagyományőrző és ismeretfeltáró tevékenységi lehetőségekkel növeli a várossá vált egykori falu lakóinak identitásérzetét, tradícióikhoz való ragaszkodását, az ifjaknál pedig az abba való belenevelődést.

 

Záhony Város Önkormányzata

 

 

 


 

Keresés

Záhony Város Bemutató VideóGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Eseménynaptár

<<  Május 2020  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

LinkekZáhonyi-Zóna

Körpanorámák

Pályázatok, tájékoztatók