Magyar-Ukrán Kormányközi Vegyes Bizottság ülése Ungváron PDF Nyomtatás E-mail

 

Szeptember 28-29-én, Ungváron Viktor Baloga Ukrajna Rendkívüli helyzetek Minisztériumának minisztere, valamint Dr. Szabó Erika Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium államtitkárának, mint társelnökök vezetésével ülésezet a Magyar- Ukrán Kormányközi Vegyes Bizottság.
Az ülésen részt vett, mint a bizottság állandó tagja, Háda Imre polgármester. A két napos tanácskozáson számos téma került megbeszélésre, a közös határszakasz ellenőrző pontjainak helyzete, többek között a meglévő határátkelők felújítása, új teherforgalmi határátkelők számának növelése, közös ellenőrzési pont létesítése, közúti és vasúti határforgalom ellenőrzéséről szóló megállapodás megkötése. Az ukrán állampolgároknak biztosított vízum-, és kishatár átlépési támogatás (könnyítés) helyzete, továbbá a határátkelés helyzete.

Napirenden volt, még Európai Területi Társulások, mint az együttműködés új formái, és kihívásai a határon átnyúló (ENPI) programok pályázatainak lehetősége. A környezetvédelmi, vízgazdálkodási együttműködés helyzete, a turizmusban rejlő kapcsolatok, lehetőségek kihasználása.

Beszámoló hangzott, el a Mentőosztagok Közös Akcióprogramjára vonatkozó fejlesztésekre, valamint a Duna stratégiáról, a Tisza bizottság koncepciójáról.
Az ülés zárásaként az összegzésre, következtetésekre és a jegyzőkönyv aláírására került sor.

 

 

 Polgármesteri Hivatal

 

Keresés

Záhony Város Bemutató VideóGet the Flash Player to see this player.

time2online Extensions: Simple Video Flash Player Module

Eseménynaptár

<<  Október 2021  >>
 H  K  Sz  Cs  P  Sz  V 
      1  2  3
  4  5  6  7  8  910
11121314151617
18192021222324
25262728293031

LinkekZáhonyi-Zóna

Körpanorámák

Pályázatok, tájékoztatók